| Káposztaleves fűszeres csirkemájjal receptLevesek Hozzávalók: 1 kis fej káposzta 1 húsleveskocka 1 zöldségleveskocka 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 4 evőkanál olaj 2 evőkanál liszt 25 dkg csirkemáj 1 teáskanál grill fűszerkeverék fél teáskanál zsálya 1 evőkanál friss vagy fél evőkanál szárított kakukkfű só Elkészítés: Felforraljuk a vizet, és feloldjuk benne a leveskockákat. A káposztát feldaraboljuk, a levesbe tesszük, és körülbelül 10 perc alatt puhára főzzük. Világos rántást keverünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd kevés levessel felhígítjuk, visszaöntjük a levesbe, felforraljuk, és félretesszük. A felszeletelt hagymát egy serpenyőben, forró olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott csirkemájat, megszórjuk a zsályával, a kakukkfűvel és a grillfűszerrel, öntünk hozzá néhány evőkanálnyi vizet, és pár perc alatt puhára pároljuk. A káposztás levest tányérokba merjük, és elosztjuk rajtuk a fűszeres csirkemájakat. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 298 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |