Tutireceptek.hu fejléc

Kanári krumpli recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
apro uj krumpli
tengeri só (vagy bármilyen, de hasznos ezt enni mindig)
egy pici vaj

Elkészítés:
tengeri sós vizben felteszem a nagyon pici krumplikat, sok sót kell beletenni, mert már mással nem füszerezzük.
amikor megfőtt, betolom a sütőbe, előtte vajat reszelek rá.
kb. 15 percig sütöm amig a héja nem ráncosodik.

Tanácsok:
a Kanári szigeteken 7x ültetik és 7x szedik a krumplit, igy mindig van uj krumplijuk, ezért lehet nemzeti étek ez az étel.
héjastól eszik, vagy csak főve, vagy főve-sütve.
különböző szószokkal izesiti még - paprika szósz, fokhagymaszósz, vagy bármi amit itthon is meg tudunk csinálni, sajt vagy besamell mártás.
tényleg finom


A receptet beküldte: danya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia tepsis krumpli » Tejszínes rakott krumpli » Hagymás törtkrumpli » Krumplis fasírt
» Galuskás-krumpli leves » Főtt, sült krumpli » Rakott krumpli Ági módra » Krumplis puffancs
» Sonkás töltött krumpli » Krumplispogácsa » Karfiol krumplival » Krumpli saláta
» Krumplipürés picsi-pacsi » Krumpligombóc öntettel » Spenotos krumpli » Szalonnás, tojásos krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.