| Kakaóscsiga datolyával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 darabhoz: 25 darabhoz: 20 dkg liszt 10 dkg vaj 6 dkg porcukor 1 csapott kiskanál szárított élesztő 2 tojássárgája 1 kiskanál vanília-esszencia kb. 1 dl szobahőmérsékletű tej A töltelékhez: 15 dkg aszalt datolya 2 evőkanál cukros kakaópor Valamint: 1 tojás a kenéshez vaníliás porcukor a tálaláshoz Elkészítés: A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a szárított élesztőt, a tojássárgákat, a vanília-esszenciát és annyi szobahőmérsékletű tejet, hogy könnyen gyúrható élesztős-omlós tésztát kapjunk. Ezután lefóliázva 2 órára hűtőbe tesszük. A tészta pihentetése közben a datolyákat kimagozzuk, és éles késsel nagyon apróra vágjuk. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk a tésztát, 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, hogy kb. 25x25-30 centi nagyságú szögletes tésztalapot kapjunk. Most az aprított datolyát a tésztalapra szórjuk, meghintjük cukros kakaóval, szorosan felcsavarjuk, és a végét megkenjük tojással, hogy a tekercshez tapadjon. Végül éles késsel a két legvégét levágjuk, majd 25 egyforma vastag szeletre vágjuk, tenyérrel kicsit meglapítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük felvert tojással. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük, kihűtjük. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |