| Kakaó nélküli csokikrém (nutella helyett) receptReform ételek Hozzávalók: 100 g törökmogyoró vagy mandula (ízlés szerint) 100 g datolya 20 g carob por 40 g vaj 1 csipet fahéj 1 csipet jamaikai szegfűbors Elkészítés: A mogyorót vagy a mandulát állandó keverés mellett pörköljük meg. A datolyákat magozzuk ki és amennyire lehet szedjük le a héját. A mogyorót vagy a mandulát és a datolyát adjuk egy mixerbe és őröljuk meg. A vajat keverjük habosra a carob porral, a fahéjjal és a szegfűborssal. Ebbe a masszába kis kanalanként adagolva keverjük bele a datolyás mogyorót. A krémes pasztát tegyük egy tiszta, jól záródó edénybe és hűtve tároljuk. Tanácsok: Ezt a receptet ajánlom azoknak, akik allergiásak a kakaóra. A carob (angol nevén: kerob) a Szentjánoskenyérfa porrá zúzott magja, amely a kakaóra hasonlít. A reform élelmiszereket áruló boltokban kapható. A receptet beküldte: vmbhc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |