| Duett édesség receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók a tejszínes habhoz: 10 g zselatin, 125 ml tej, 200 ml habtejszín, 60-90 g cukor, vanília. Hozzávalók a csokoládés tejszínkrémhez: 10 g zselatin, 125 ml tej, 200 ml habtejszín, 60-90 g cukor, 1 evőkanál kakaó, vanília. Hozzávalók a csokoládémázhoz: 50 g étcsokoládé, 40 ml habtejszín. Elkészítés: Béleljünk ki fóliával egy kapcsos tortaformát, amelynek 18 cm az átmérője (használhatunk szilikon formát is). A tejszínes hab elkészítéséhez áztassuk be a zselatint a tejbe, a tasakon lévő utasításokat követve. Verjük fel a hideg tejszínt a cukorral és a vaníliával kemény habbá. Keverjünk egy kevés tejszínhabot a tejes, zselatinos keverékbe és kavargassuk. Ha beletesszük egyszerre az egész zselatinos keveréket, a felvert tejszínhabba akkor a zselatin megkeményszik és nem lesz homogén állagú a krém. Kavargassuk folyamatosan a tejszínhabot és lassanként öntsük hozzá a zselatinos keveréket, majd öntsük formába az elkészült krémet, tegyük hűtőszekrénybe 30 perce. A csokoládés tejszínkrém ugyanúgy készül mint az előző tejszínes krém, csak mikor felverjük a tejszínt a cukorral akkor teszünk bele kakaót is. Vegyük ki a hűtőből a tejszínes krémet és öntsük rá a csokoládés tejszínkrémre majd ismét tegyük hűtőszekrénybe legalább 30 percig. Amikor letelt a félóra, ha megdermedt a krém, vegyük ki a formát a hűtőből tegyünk a tetejére egy tálcát és fordítsuk rá a formát. Majd kapcsoljuk le a tortaforma oldalát és vegyük le a fóliát róla. Csokoládébevonat: olvasszuk fel az étcsokoládét, vízgőz fölött és keverjük össze a nem felvert tejszínnel, majd az elkészült mázat öntsük a torta tetejére. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |