| Sztracsatella bomba receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg babapiskóta 2 dl kávé 30 dkg sztracsi fagyi 10 dkg étcsokoládé 10 dkg friss tejszín 1 ek + 1 tk porcukor kakaópor (cukor nélkül) Elkészítés: A babapiskótákat félig belemártjuk a kávéba és kirakunk vele egy kb. 16 cm-es sütőpapírral kibélelt formát, majd a mélyhűtőbe űállítjuk. 10 perc múlva kivesszük és a fagyit a formába töltjük, a közepén lyukat hagyva és a formát ismét a mélyhűtőbe tesszük. A csokit feldaraboljuk és gőz fölött megolvasztjuk, A tejszínt felverjük 1 ek cukorral és a csokit óvatosan beleforgatjuk. A forma közepét megtöltjük a csokis habbal, a felszínét elegyengetjük és a megmaradt, szintén kávéba mártott babapiskótákkal befedjük. A bombát mélyhűtőbe tesszük és csak tálalás előtt 10 perccel vesszük ki. Tányérra borítjuk és megszórjuk kakaóporral, behavazzuk egy kis porcukorral. Tálalhatjuk. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: sok kcal A receptet beküldte: ppiiccii Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |