| Kacsahús fahéjas szeder mártással receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók levesben főtt kacsahús a szedermártáshoz 3 dkg vaj 20 dkg szeder 2 dkg fekete tea 1 dl vörösbor 3 ek cukor őrölt fahéj 1 kk keményítő a paradicsommártáshoz, fél dl olívaolaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 4 paradicsom 2 dl zöldségleves só bors bazsalikom Elkészítés: A főtt kacsahúst tálalásig melegen tartjuk. A szedermártáshoz az olvasztott vajon a szedret megfuttatjuk, ráöntjük a fekete teát, a vörösbort, és ha felforrt, cukorral, őrölt fahéjjal ízesítjük. Mielőtt lehúznánk a tűzről, a kevés hodeg vízzel elkevert keményítővel sűrítjük. A paradicsommártáshoz a forró olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomok húsát, és összeforgatjuk.Végül hozzáöntjük a zöldséglevest, és lassú tűzön kb 5 percig főzzük. Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük. A főtt kacsahúst a forró mártással tálaljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |