| Juhtúróval töltött gombafejek receptZöldséges ételek Hozzávalók: 10-12 db. gombafej,30 dkg. juhtúró, 5 dkg. teavaj ( margarin), 1 kiskanál őrölt fekete bors, 1 egész citrom leve, 5 dkg. kemény füstölt sajt reszelve, só, 1 csokor petrezselyemlevél. Elkészítés: A gombákat tisztítjuk, a kitört szárakat külön tesszük (felhasználható leveshez, de az eljárást folytatva feldarabolva, turmixolva a töltelékhez is). Vizet forralunk sóval, a citrom levéből kb. 2 evőkanálnyival és ebben a gombákat előfőzzük pár percig. Kiszedve megtöltjük a töltelékkel. Juhtúrót elkeverünk a vajjal, kevés apróra vágott petrezselyemmel, a maradék citrom levével, egy evőkanálnyi reszelt sajttal. Ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, majd alaposan kikeverjük, átdolgozzuk. Tepsit kikenünk vajjal, egymástól kissé távolabb elhelyezzük a gombafejeket és megtöltjük a krémmel, majd megszórjuk a füstölt sajttal. Közepesen meleg sütőben pár perc alatt készre sütjük. Kivéve megszórjuk petrezselyemlevéllel. Burgonyakrokett, majonéz vagy tartármártás illik hozzá. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |