| Joghurtos pácban érlelt karaj receptHúsételek Hozzávalók: 6 szelet sertéskaraj 1 nagy doboz natúr joghurt 1 dl olaj 6 nagy gerezd fokhagyma só, törött színesbors 1 teáskanál majoranna előfőzött burgonya (tetszőleges formára szeletelve) sültburgonya fűszersó kevés olaj Elkészítés: A húsokat megmossuk, szárazra töröljük. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük és a joghurttal, az olajjal és a fűszerekkel összekeverjük. A húsokat megforgatjuk a pácban és letakarva egy éjszakára is hűtőbe tesszük. Sütéskor egy tepsibe rakjuk a húsokat, fél dl vizet öntünk alá és fólia alatt 150 fokon megsütjük. A vége felé levesszük az alufóliát, hogy pirosra süljenek a húsok. Amíg a hús sül, addig a félig megfőtt burgonyát leszűrjük és a fűszersóval összekeverjük. Teflon bevonatos serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a burgonyákat megsütjük. Tanácsok: Joghurtos-uborkasalátát kínálunk hozzá. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |