| Joghurtos kenyér vagy zsemle receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 1 kis doboz natúr joghurt (szobahőmérsékletű) 3 csésze finom liszt (1 csésze: 250 ml) fél csésze rétesliszt fél csésze graham liszt (vagy rozs) 1 adag maradék, vagy kb. 20 dkg krumpliból készült krumplipüré, vagy 4 evőkanál burgonyapehely 4 evőkanál finom olaj 1-2 teáskanál só 1 teáskanál cukor/méz 1 ek. sikér 1 ek. 5%-os ecet 1 csomag porélesztő langyos víz Elkészítés: A hozzávalókból annyi langyos vízzel, amennyit még felvesz, nem túl puha, nem túl kemény tésztát gyúrunk, kétszer kelesztjük, sütjük. A második kelesztés előtt kb. 16 apró zsemlét is formázhatunk belőle, ezeket tejjel kevert tojással sütés előtt megkenjük, tetejükre reszelt sajtot is szórhatunk. Kenyérsütő gépben normál programon süthető. Tanácsok: Lehet még ízlés szerint olajos magvakat is belekeverni. Joghurt helyett kefírt is lehet használni, sőt, különösen a zsemle, igen finom lesz tejföllel készítve is. Kb. 3-3,5 óra alatt készül el. A receptet beküldte: algea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |