| Joghurtos fagyikehely receptFagylaltok Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dl joghurt, 1 dl tejszín, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál cukor, 1/2 citrom, 40 dkg friss gyümölcs (eper, málna, barack, körte), 8 cl tojáslikőr, 8 szál roletti, tejszínhab, mandulaforgács. Elkészítés: A tejet felforraljuk, elkeverjük benne a mézet, cukrot, és hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen hideg, habverővel hozzákeverjük a joghurtot, a tejszínt, és citromlével, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd fagylaltgépbe töltjük, és előírásszerűen fagyasztjuk. (Fagylaltgép híján készíthetjük fagyasztóban is: ekkor kb. 40 percenként kivesszük, és kézi vagy elektromos habverővel újrakeverjük.) Tálaláskor a fagyit kelyhekbe adagoljuk, meglocsoljuk likőrrel, megrakjuk feldarabolt gyümölcsökkel, és tejszínhabot nyomunk a tetejére. Mandulaforgáccsal és rolettivel díszítve kínáljuk. Tanácsok: Ha gyümölcsös joghurtfagyit akarunk készíteni, akkor a hideg forralt tejhez turmixoljunk magozott idénygyümölcsöt. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Cilumiluci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |