| Hangyás süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 4 kis csésze cukor 2 vaníliáscukor 1 kis csésze olaj 2 kis csésze tej 3 kis csésze darált dió 3 kis csésze liszt 1 sütőpor fél üveg sárgabaracklekvár durvára vágott pörkölt dió Elkészítés: Gyors,egyszerű,finom! A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.A fehérjéket kemény habbá verjük,és gyors,forgató mozdulattal a masszához adjuk.Közepes tepsiben 170fokon kb. 40percig sütjük. A megsült tésztát félbevágjuk,megkenjük a lekvárral.Földaraboljuk,a darabok közepére kis lekvárt teszünk "ragasztónak",majd megszórjuk a dióval. Tanácsok: Aki nem szereti a túl diósat,utóbbit el is hagyhatja. A darált dió sülés után apró fekete pöttyökként látszik a sütiben,mintha hangyák másztak volna bele,innen a neve. Jó étvágyat. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: josey Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |