| Finom tejkaramella receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg cukor (kristály) 0.5 l tej 4 dkg vaj Elkészítés: A tejet és a kristálycukrot összekeverjük, és lassú tűzön kb. 50-60 percig forraljuk. Amikor már sűrű, szép karamell színe van, és látni az edény alját, levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a vajat. Olajos fóliával kibélelt kisebb, négyszögletes edénybe öntjük. Félig megszilárdult állapotban felszeleteljük. Tanácsok: Igaz, hogy időigényes, de lassú tűzön főzve kavargatást sem igényel, csak amikor már elég sűrű, addig készülhet más, egyéb sütni-főzni való. Ha teljesen kihűlt, talán egy kissé törik szeleteléskor! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |