| Joghurtban sült csirkemell (mikrohullámon) receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 2 csirkemell 2 dl joghurt 2 fokhagymagerezd őrölt bors 1 mokkáskanál gyömbérpor 1 mokkáskanál pirospaprika (ne legyen csípős!) 1 késhegynyi kurkuma Elkészítés: A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, s az így kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd leszárogatjuk. A joghurtot összekeverjük a fűszerekkel meg a zúzott fokhagymával (estleg kevés nátriumszegény sóval ízesíthetjük). A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácolódni hagyjuk. Tűzálló tálra fektetjük, lefedjük, és mikrohullámú sütőben 750 wattal 10 percig pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük. Természetesen a pácolt csirkemelleket kevés zsiradékon - 2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, vagy margarint használjunk - is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Először fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a fedőt levéve, mindkét oldalát pirítsuk meg. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: kb152 kcal A receptet beküldte: Brigitta.a Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |