| Jellegzetes krémes sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 csésze tej 1/4 csésze vaj 2/3 csésze finomra darált búzadara 2/3 csésze cukor 2 tojás és 2 tojássárga kevés vaniliapor 2/3 csésze olvasztott vaj kenegetéshez porcukor és fahéj megszórni 1/2 kg réteslap Elkészítés: 1. Előszőr a krémet készítjük el. Felfőzzük a tejet. Közben egy másik lábosban kicsit megfuttatjuk a vajon a darát. Összekeverjük a tejjel, majd beletesszük a vaniliaport és cukrot. Miután a krém felfőtt, lehúzzuk a tűzről és a hőmérsékletkiegyenlítés elvét alkalmazva hozzáadjuk az egyik felvert tojást a 2 tojássárgával. 2. A lapok felével betakarjuk a tepsit, de úgy hogy a szélére is felhúzzuk. Beleöntjüka krémet, betakarjuk a másik felével a lapoknak, a lapokat persze egymás között megvajazzuk. 4. Kb. 180 fokos előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor megnyitjuk picit és a krémes részt bőven megszórjuk fahéjjal és porcukorral. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |