| Andres-szeletek receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db tojás, 12 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg darált dió, 3 dkg rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál rum, Krémhez 5 dl tej, 5 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1,5 dkg liszt, 8 dkg darált dió, 2 dkg mazsola, Díszítéshez 2 dl tejszín 1 kiskanál zselatin 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 dl víz. Elkészítés: A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a porcukrot, a vaníliás cukrot és a rumot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki. Mikor megsült vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe. Álljunk neki a krémnek: 1 dl tejet keverjünk el a tojás sárgákkal és a liszttel. A többi tejet egy edényben forraljuk fel a cukorral, majd folyamatosan öntsük bele a tojásos keveréket is. Főzzük ezt sűrűre. Az így kapott krémből tegyünk félre pár kanállal, amivel majd később a sütemény tetejét kenjük meg, a többit kenjük a két lap közé. Végül a díszítés hozzávalóiból készítsünk tejszínhabot, és ezzel díszítsük süteményünket. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |