| Japán sárgarépás-hagymás káposztasaláta fűszeres joghurttal receptLevesek Hozzávalók: 1 kis fej káposzta 2 sárgarépa 1 fej hagyma 3 dl joghurt mokkáskanálnyi őrölt gyömbér mokkáskanálnyi fehérbors teáskanálnyi só Elkészítés: A káposztafej külső leveleit leszedjük, torzsáját kivágjuk. A káposztát nagyon vékony csíkokra vágjuk, tálba tesszük. Meghámozzuk a répát, és nagylyukú reszelőn a káposztacsíkokhoz reszeljük. Meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk a hagymát. Ezt is a káposztához adjuk, majd a káposztás-hagymás-répás keveréket az egy teáskanálnyi sóval nagyon alaposan összekeverjük. Hagyjuk kb. 20 percig állni, amíg a keverék is levet enged. A joghurtot elkeverjük a gyömbérrel és a fehérborssal. A káposztás keveréket alaposan kinyomkodjuk, és a joghurtos keverékbe forgatjuk. Tanácsok: (Fogyókúrás.) A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |