| Zöldfűszeres sült receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók 1 kg pulykamellfilé 1/4 l fehérbor 2 tasak mártásalap (sültekhez) 2 evőkanál olaj 3-4 evőkanál tejszín só, fehér bors A töltelékhez: 50 g reszelt sajt 50 g friss zöldfűszer (petrezselyem, metélőhagyma, tárkony) 2 mogyoróhagyma 1 tojás 1 kávéskanál vaj 1-2 evőkanál zsemlemorzsa só, bors Elkészítés: Meghámozzuk és felaprítjuk a hagymát, és forró vajban üvegesre pároljuk. Hozzáadunk apróra vágott zöldfűszert, majd rövid ideig dinszteljük össze, és az egészet hűtsük ki. Közben a húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sózzuk meg és dörzsöljük be fehér borssal ízlés szerint. A hagymás-zöldfűszeres keverékhez tegyünk zsemlemorzsát, tojást és sajtot. Keverjük össze jól, és a masszát kenjük a hússzeletek tetejére. Tekerjük fel a szeleteket (vigyázzunk, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle), konyhai cérnával összekötözzük, és forró olajban megsütjük. Miután szép barnára pirult a hús, hozzá adunk bort és a mártásalapot, majd az egészet 1 órán át pároljuk. Forraljuk fel a mártást, és öntsük bele a tejszínt, majd ízesítsük a sóval és a borssal. Tálalhatunk egy-egy roládot a mártáson, és köretként rizsát szolgálhatunk fel. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |