| Igen egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom, sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 450-500gr-os poharas kefir vagy joghurt Kb. 25-30 dkg finomliszt étolaj, cukor, vaníliás porcukor, egy csipetnyi só, 1 csomag sütőpor, Ha gazdagabbra akarjuk, akkor 1-2 db tojással is kiegészítjük. Én tojás nélkül is kipróbáltam, akkor is finom de úgy könnyebb lágyabb. Ha van akkor tetszés szerint vanília vagy rumaroma, és valamilyen gyümölcsöt vagy darált diót mandulát vagy citromhéjat is keverhetünk hozzá. Nem kell hozzá se konyha mérleg, nyújtófa vagy turmix gép sem! Elkészítés: Először a kefirt kiöntöm egy a tészta keveréséhez elegendő méretű tálba. Ezután az üres kefires poharat félig megtöltöm étolajjal és a kefirhez öntöm. Következő lépésként a kefires poharat félig töltöm cukorral, majd a többihez öntöm.Utána a poharat kétszer púposra megtöltöm lisztel, amivel az étolaj és kefir maradványát is kitakarítva a műanyagpohárból, a többihez öntöm. Az összetevők keverése előtt hozzáadom a csipetnyi sót és a sütőport. Ha van akkor vanília aromával meglocsolom, vagy vaníliás porcukrot öntök hozzá. Az adagolás attól függ, hogy mekkora tepsim van, ha nagy tepsibe több személynek akarom csinálni, akkor a kefir, liszt, cukor, olaj, mennyiségét megduplázom. A keveréshez nem kell gép, elegendő egy jó fakanál is. A sütemény elkészítéséhez nincs szükség gyúródeszkára sem, mert az elkészült keveréket simán egy közepes nagyságú sütőedénybe -tepsibe borítom, és elsimítás után berakom a sütőbe, ahol lassú tűzzön arany barnára megsütöm. Mielőtt teljesen megsülne, egy villával párhelyen megszurkálom a tetejét. Nem érdemes nagy hőfokon gyorsan sütni, mert akkor a belseje nyers maradhat. Tanácsok: Ugyanezt gyümölcsösen is kilehet próbálni, ha gyümölccsel készítem akkor csak a fele keveréket simítom el a tepsiben, és rászórom vagy rakom a gyümölcsöket és a gyümölcshöz esetleg szükséges cukrot. Ezután maradék keverékkel lefedve megsütöm. Többféle gyümölccsel is kipróbáltam, volt hogy ízletes vörös szőlőszemeket raktam bele, de volt, hogy rummal meglocsolt szilvával csináltam. Fahéjjal és cukorral ízesített reszelt almával megtöltve is ízletes és finom. De a citromhéj, gyümölcs és aroma nélkül is finom, piskóta szerű, ízletes sütemény lesz. Ha csak a natúr gyümölcs nélküli süteményt készítem el, akkor hosszában félbevágva Akár lekvárral vagy krémekkel is megtölthető vagy bevonható. Az elkészítéséhez sok sikert és jó étvágyat! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Erdőkerülő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |