Tutireceptek.hu fejléc

Igazi sült krumpli (pommes frites) recept

Kategória:
 Főzelékek
 Köretek

Hozzávalók:
tetszés szerinti mennyiségben burgonya (lehetõleg régi, öreg), ízlés szerint só, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A meghámozott burgonyát 3 milliméter vastag, egyforma rudakra vágom és tiszta konyharuhával leitatom róla a nedvességet. Közepesen forró olajba teszem, de egyszerre nem túl sokat, csak annyit, hogy a burgonyarudacskák "úszhassanak" az olajfürdõben. Néhány perc múlva forrósítom az olajat. Amikor a krumpli láthatóan puffadni kezd, akkor a lángról lehúzom és leszûröm. Hagyom kihûlni. Ezután közvetlenül tálalás elõtt az olajat ismételten felforrósítom és a krumplikat újból beletéve, aranysárgára sütöm. Leszûrve azonnal tálalom és csak a tányéron sózom. (Ellenkezõ esetben rögtön összeesik, levet enged.)


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis fánk » Paprikás krumpli » Krumplis gombafasírt » Bográcsos krumplileves
» Mexikói krumplisaláta » Savanyú krumpli leves » Legényfogó talpas krumpli » Gazdag krumplisaláta
» Almás tepsis krumpli » Sóska-cukkini-krumpli » Krumplis kiflik » Paprikás krumpli (vegan)
» Legfinomabb rakott krumpli » Cékla-krumpli-alma » Krumplibohóc » Sajtos rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.