| Krumplibohóc receptEgytálételek Hozzávalók: 6-8 szem krumpli, 2 doboz tejföl, 10 dkg füstölt, reszelt sajt, 1 szál répa, megtisztítva és megreszelve, 5 dkg magozott, fekete olajbogyó, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 tubus csemege paprikakrém. Elkészítés: Első lépésként megsütjük az egész krumpli szemeket. Egyenként villával megszurkáljuk őket néhány helyen, majd forró sütőbe téve kb. 50 perc alatt készre puhulnak. Aztán a megsült krumplikat félbe vágjuk, majd mindegyik félből óvatosan kikanalazzuk a belsejüket egy tálba, a héjukat pedig félre tesszük. A krumpli belsejét törővel szinte összepépesítjük, majd hozzákanalazzuk a tejfölt, a reszelt sajtot, reszelt répát, majd az egészet alaposan összekeverjük. Most kezünkbe veszünk egy evőkanalat, és az előbb készített ízes keveréket óvatosan visszatöltjük a krumpli héjakba. Ezután jöhet az alkotó munka, készülhetnek a bohóc fejek. A félbe vágott fekete olajbogyókból lesznek a bohóc szemek, a vékonyan felcsíkozott és félbe vágott paprika szeletekből lesznek a bohóc szájak, végül orrként egy-egy paprikakrém pötty kerül a bohócfej közepére. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |