| Huszárcsók (finom, mutatós) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg finomliszt 15 dkg rétesliszt 20 dkg vaj vagy margarin 10 dkg porcukor 1 tojássárgája 1-2 teáskanál tejföl 1 zacskó vaníliás cukor fél citrom reszelt héja csipet só A tetejére: 1 tojásfehérje 5 dkg darált dió (vagy mogyoró) 5 dkg kristálycukor fél cs. vaníliás cukor egy kis késhegynyi őrölt fahéj késhegynyi kakaópor savanykás barack-, vagy ízlés szerinti pikáns lekvár Elkészítés: A kétféle lisztet a sóval elkeverjük, a vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, citromhéjat, és a tojássárgájával és kis tejföllel gyorsan összeállítjuk. Ne tegyünk hozzá semmilyen lazítószert, mert a sütőportól vagy szódától elfolyik a sütemény! Legalább egy órát pihentetjük hűtőszekrényben. Diónyi gömböket formálunk a tésztából, mindegyiket megmártjuk a kissé felvert tojásfehérjében, majd ugyanúgy a cukros-diós, fahéjjal és kakaóval ízesített keverékben is. Mindegyik gömb tetejét ujjal vagy egy fakanál nyelével benyomjuk, hogy kis fészekszerű mélyedések legyenek. Ezekbe lekvárt cseppentünk (kb. egy kis mokkáskanálnyi férjen bele), és linzertészta módjára sütjük. Tanácsok: Nagyon finom, egyszerű, vendégvárónak is kitűnő aprósütemény, kb. 24 db lesz belőle. A receptet beküldte: Corra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |