| Hússal töltött gombócok tejfölös-paprikás mártásban receptEgytálételek Hozzávalók: 60 dkg darált hús /pulyka vagy sertés/ 2 fej vöröshagyma 1 kg krumpli kb. 40 dkg liszt só bors tejföl 1 tojás Elkészítés: A darált húsból pörköltet készítünk, leszűrjük egy nagyobb fazékba. A szűrőből lecsöpögött szaftot behabarjuk 1 nagy pohár tejföllel. Közben héjában megfőzzük a krumplit, összetörjük sóval, majd 1 tojásal és a liszttel tésztát készítünk /mint a szilvás gombóc tésztája/. Kinyújtjuk, felkockázzuk, megtöltjük a lecsepegtetett darált hússal, és lobogó vízben kifőzzük. Amikor megfőttek, a tejfölös-paprikás mártásba helyezzük. Összerázzuk, és azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |