| Húsos palacsinta (maradékokból) receptHúsételek Hozzávalók: Maradék pörkölt, vagy ragu. 4-5 fej Gomba 10 dkg sajt 2 tojás. 0.5 kg liszt. tej, vagy víz Só Olaj. Elkészítés: A megmaradt a gétvégi pörkölt fínom és gyors felhasználási módja. A pörit ledaráljuk, vagy apróbbra vágjuk. A felszeletelt gombát olajon megfuttatjuk. A tojásból, lisztből, só, víz hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Kisütünk belőle 10 palacsintát. A húsos keverékhez hozzáadjuk a gombát és az így kapott masszát beletöltjük a palacsintába. Tepsiben egymás mellé rakjuk őket( szorosan) és a tetejét megszórjuk sajttal. A sajt barnulásáig sütjük. Vegyeskörettel, vagy pároltzöldségekkel is tálalhatjuk. Tanácsok: Füstölt sajttal még gazdagabb ízt kapunk. A töltelékbe is lehet sajtot tenni. Gomba nélkül is finom. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: Ildenc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |