| Húsmuffin krumpli lepénnyel receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg darált hús ételízesítő só, bors kakukkfű oregánó bazsalikom pirospaprika 1 kisebb karfiol 1 csomag bacon 10 dkg füstölt sajt fél fej lila hagyma Krumpli lepényhez: 1 kg krumpli 30 dkg liszt 4 tojás 1 l tej 1 evőkanál só 1 csokor snidling vagy fél fej hagyma 15 dkg szalonna zsír vagy vaj a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A darált húst ételízesítővel, kevés sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal és egy kávéskanál pirospaprikával ízesítem. Hozzáadok egy fél fej felaprított lilahagymát. A karfiolt rózsáira szedem, enyhén sós vízben puhára főzöm (kb. 4-5 perc). Egy muffin-sütőformát kibélelek szeletelt baconnel úgy, hogy a szalonna túllógjon a mélyedéseken. Mindegyik formába 1 púpos evőkanálnyi húsmasszát nyomkodok. Az összes tetejére egy pici karfiolrózsát, majd reszelt füstölt sajtot teszek, aztán ismét egy fél evőkanálnyi hússal fedem be. Végül betakarom a hús-muffinokat a bacon lelógó végeivel. 180 fokon kb. 1 órát sütöm. A krumplit meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. Egy nagyobb méretű tepsit vastagon kikenünk zsiradékkal. A leszelt krumplit az aljára terítjük, kissé megsózzuk. A tojásokat kikeverjük a liszttel és a tejjel, amit megsózunk és ízesítünk a felaprított snidlinggel vagy hagymával. Ezt a keveréket a krumplira öntjük, és 180 fokon elkezdjük sütni. Kb. 20 perc elteltével a felaprított szalonnát a tetejére szórjuk, és sütjük még kb. 40 percig. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |