| Húsleveshez töltelék - töltike receptLevesek Hozzávalók: 4 db csirkemáj 2 egész tojás fél fej vöröshagyma egy csokor petrezselyemzöld 3 db szárított hagyományos zsömle 1 kk só, 2 kk delikát, 2 evőkanál olíva olaj Elkészítés: Beáztatjuk a zsömléket vízbe, kb fél órára, ezután jól kinyomjuk belőlük a vizet és beletesszük egy közepes méretű tálba. Egy serpenyőben megpirítjuk kis lángon a kockára vágott hagymát az olíva olajon, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az apró kockákra vágott csirkemájat; sózzuk és 1 kk delikátot rászórunk, 2-3 percig dinszteljük. Kis hűlés után, ráöntjük a kinyomkodott zsömlékre, ráütjük a tojásokat és a maradék 1 kk delikátot rászórjuk. Összekeverjük alaposan és kóstolás után még tehetünk bele egy csipet sót ha kívánja. 3 db nylon zacskóba szétadagoljuk és beletesszük a három zacskót a fővő húslevesünkre. A zöldségek megtartják a levesünk tetején. Jó egy órát is főhet a levesben, félóra múlva kilehet szurkálni a zacskókat, hogy egy kis húsleves lé beszivárogjon a töltelékekhez; ettől mégfinomabb lesz. Ha megfőtt, kivesszük a zacskóból a töltelékeket és a húslevesünk mellé tálaljuk szeletelve. Tanácsok: Hidegen másnap is nagyon finom! Külön rakjuk el a hűtőbe, nem a húslevesbe. Édesanyámtól tanultam a töltikét elkészíteni. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |