| Házilag készített jénai kenyér( saját recept ) receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 45 dkg liszt 1 ek. só 4,2 dl langyos víz 2,5 dkg friss élesztő 2 ek. olaj + a jénai kikenéséhez mogyorónyi vaj, a szóráshoz kevés liszt Elkészítés: 1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan össze kell dolgozni. Egy lágy tésztát kapsz, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad! Utána, néhány (6-8) órán keresztül letakarva keleszteni kell. Célszerű este bekeverni a tésztát, így másnap reggel már süthetjük is. 3. Reggel a jénait kivajazni, megszórni liszttel. Beleönteni a megkelt tésztát, rátenni a jénai tetejét, végül 220 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütni. Amikor már körben szépen elkezdett pirosodni, levenni a tetőt, és 3-4 percig pirítani. Ezután kiborítani az edényből, és langyosan lehet is szeletelni. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |