| Házi disznósajt (saját termék) receptHúsételek Hozzávalók: 3-6 db sertésnyelv + 3 db fél sertésfej + 2 kg maradék sertéshús (nyesedék) + 1-1,5 kg sertésbőr + 30 dkg fokhagyma + 20 dkg őrölt pirospaprika + 20 dkg őrölt fekete bors + 6-7 db sertéshólyag vagy gyomor + Elkészítés: A fejeket, húsokat megabáljuk. Ha kész, kiszedjük, lehűtjük. A nyelveket, füleket, kevés húst csíkokra vágjuk. A többit nagy lyukú rostával ledaráljuk. A fokhagymát ledaráljuk, vízzel felöntjük, hogy ellepje. Ezt ráöntjük a töltelékre és fűszerezzük. Nagyon alaposan összegyúrjuk. Megízleljük és pótoljuk a fűszereket, ha szükséges. Kitöltjük, bográcsban kifőzzük. Kb 1-1,5 óra. Népi szokás: AHÁNY KILÓ, ANNYI IDEIG. Tehát a kilós hólyagokat és a kb 2 kilós gyomrokat külön-külön főzzük. Súlyozzuk le egy deszkára tett kővel a sajtokat, és szurkáljuk meg tűvel sok helyen 20 percenként 3 x hogy a felesleges zsiradék távozzon a kitöltött hólyagokból. Fagyasztóba téve, vagy füstölve is fogyasztható. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |