| Házi cukorgyártás receptReform ételek Hozzávalók: 2 dl forró víz 1 evőkanál őrölt stevia-levél 1 teaszűrő 1 forralóedény Elkészítés: Stevia növényünk leveleinek egyharmadát leszedjük, megszárítjuk, összemorzsoljuk. Egy evőkanál stevia morzsát 2 dl forró vízzel leforrázunk, 15 percet állni hagyjuk, utána leszűrjük. A forrázat maga a cukoroldat, ha 20 %-ot elforralunk belőle, édessége 50x-esre növekszik. A forrázat cseppekben adagolható ételhez, italhoz, süteményhez. A fel nem használt oldat hűtőben egy hétig eláll. Tanácsok: CUKORBETEGEK IS HASZNÁLHATJÁK! Fogyókúrázóknak kiválóan alkalmas, mert 0-kalóriát tartalmaz. Baktérium, gombaölő és vírusblokkoló hatású. Megfázás esetén a megőrölt porból egy fél kávéskanál bevétele fertőtleníti a torkot. Tavasztól őszig szabadban vagy napfényes ablakban termeszthető. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |