Tutireceptek.hu fejléc

Hamis vesevelő (legalább 10 fő adagja) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Tojás 20 db
Karfiol (tisztított) 2,00 kg
Étolaj 0,10 l
Vöröshagyma 0,20 kg
Fűszerpaprika 0,01 kg
Petr. zöldje 1 cs.
Konyhasó 0,02 kg

Elkészítés:
A felmelegített olajon a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. A tűzről levéve, ha egy kicsit hűlt, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverve, kevés vizet aláöntve fedő alatt pár percig pároljuk, majd zsírjára sütve hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, megsózzuk, jól átforgatjuk, kevés vizet aláöntve, ha szükséges, pótolva - fedő alatt - puhára pároljuk. A megpuhult karfiolt zsírjára sütjük, majd ráöntjük az enyhén sózott felvert tojásokat, elkeverjük és rántotta sűrűségűre sütjük. Frissen vágott petrezselyemzöldjével meghintve, egytálételként tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis marcipán 2. » Kishamis » Hamis somlói » Hamis vaddisznósült
» Hamis marcipán kocka » Túrógombóc (hamis) » Hamis Raffaello » Hamis rántott csirkecombok
» Petrezselymes hamis fasírt » Hamis halleves » Hamis Francia Krémes » Hamis krémes
» Hamis Fasírt » Hamis rizottó zölden » Hamis rántotta » Hamis túrós, joghurtból


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.