| Hamis vesevelő (legalább 10 fő adagja) receptZöldséges ételek Hozzávalók: Tojás 20 db Karfiol (tisztított) 2,00 kg Étolaj 0,10 l Vöröshagyma 0,20 kg Fűszerpaprika 0,01 kg Petr. zöldje 1 cs. Konyhasó 0,02 kg Elkészítés: A felmelegített olajon a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. A tűzről levéve, ha egy kicsit hűlt, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverve, kevés vizet aláöntve fedő alatt pár percig pároljuk, majd zsírjára sütve hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, megsózzuk, jól átforgatjuk, kevés vizet aláöntve, ha szükséges, pótolva - fedő alatt - puhára pároljuk. A megpuhult karfiolt zsírjára sütjük, majd ráöntjük az enyhén sózott felvert tojásokat, elkeverjük és rántotta sűrűségűre sütjük. Frissen vágott petrezselyemzöldjével meghintve, egytálételként tálaljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |