| Hamis krémtúrós receptSütemények, édességek Hozzávalók: 45 dkg liszt 15 dkg cukor 20 dkg margarin 8 evőkanál tej 1 tojás 1 sütőpor 1 vaníliáscukor 1 citrom reszelt héja csipet só szóráshoz porcukor töltelékhez: 1/2 l tej 2 főzős vaníliás puding 20 dkg cukor 2 nagy doboz tejföl 1 citrom reszelt héja és 2 citrom leve Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük. Töltelék: A pudingot a cukorral a tejben jó sűrűre főzzük és langyosra hűtjük. A tejfölhöz adjuk a citrom héját és levét, a langyosra hűlt pudingot és simára keverjük. Egy tepsit vajjal kikenjük, lisztezünk. A tésztát 2 részre osztjuk, és tepsi nagyságúra nyújtjuk. Ráöntjük a pudingos krémet, befedjük a maradék tésztával és 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni és csak utána szeleteljük. A tetejét megszórjuk porcukorral. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |