| Halászlé ahogy én csinálom. receptHalas ételek Hozzávalók: Ponty Keszeg Apróhal Jó ha van 1 harcsa is Zsír Hagyma Só Paprika,erős Pisti 1szem burgonya Köretnek:gyufatészta vagy hosszúmetélt Elkészítés: Hát akkor elkezdem szabadtérin,bográcsban! Először is megfogom a hozzá való halakat a Dunában.(ponty,keszeg,törpe,egyéb,az se hátrány ha össze jön 1 harcsa) Én nyúzom a halakat,így nincs mellékíze. A hagymát megdinsztelem a bográcsban zsíron.Hozzá adom a felszeletelt apróságot,fejet farkat,felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.Piros paprikát teszek bele,erős Pistit,sót 1 szem burgonyát,zöld paprikát.Kb.2órát főzöm lassú tűzön.Ezután átpasszírozom 1 nagyobb edénybe.Visszaöntöm a bográcsba a levet és öntök hozzá még 1 pötty vizet,felforralom.Beleteszem a halszeleteket,belsőséget és forrástól számítva 20perc múlva elkészül.Lehet turbózni,Gyufa tésztát vagy metéltet külön kifőzni és akkor Bajai lesz a vége.(hatalmas jó étvágyat) Tanácsok: Főzés közben nyugodtan lehet iszogatni.(bor,sör,rövidital,különösen ajánlom a gyógypárlatot..UNIKUM ) Elkészítési idő: 150 perc A receptet beküldte: jana48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |