| Hagymás rostélyos(amc recept) receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 60 dkg kicsontozott rostélyos (4 szelet hús) 2 nagy fej vöröshagyma 2 evõkanál liszt, só, bors, 1 evõkanál olaj a hús pácolásához Elkészítés: Az étel készítését megelõzõ nap a felszeletelt húst kiveregetjük, inait és a széleit bevagdossuk és megborsozzuk. Az olajjal bekenve a hûtõszekrényben érleljük legalább egy napig. (Nem felejtjük el befedni.) Közvetlenül az étel tálalása elõtt a megtisztított vöröshagymát karikákra vágjuk, és 1 evõkanál lisztben megforgatjuk. A 24 cm átmérõjû AMC-serpenyõt felfûtjük, kikenjük olajjal, és a hagymakarikákat fedetlenül ropogós-pirosra sütjük, közben folyamatosan kevergetjük. A megsült hagymát kiszedjük a serpenyõbõl, és egy AMC-tálon szétterítjük, hogy ne puhuljon meg (sem betakarni, sem megsózni nem szabad, különben levet enged). A serpenyõbe a hagyma helyére tesszük a lisztbe mártott rostélyos szeleteket. Villával vagy a kanál domború felével a serpenyõ aljához nyomkodjuk a húst, majd ha az magától elválik a serpenyõ aljától, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. AMC-tálalótálra helyezzük, tetejükre halmozzuk a sült hagymát, és azonnal tálaljuk. Köret- és italajánlat: Sült hasábburgonya és friss saláta, valamint száraz fehér vagy könnyû vörösbor illik hozzá. Tipp: A hagymás rostélyos csak frissen jó! Ha mégis elõre készítjük, a hirtelen megsütött hússzeleteket 15 percig fedõ alatt pároljuk. Ki-ki a tányérján sózza meg a hagymát. kcal/kJ 720/3012 fehérje/zsír 31 g/26 g szénhidrát 60 g A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |