| Hagymás-majonézes virslisaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 pár virsli, 2 nagy fej lila hagyma, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl (vagy kefir), 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 evõkanál kapribogyó levével együtt, ízlés szerint só és csipetnyi porcukor. Elkészítés: A virslit hideg vízbe teszem és forráspontig melegítem. Közben a majonézt simára keverem a tejföllel, hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd a borssal és a kapribogyó levével, a félbevágott kapriszemekkel, valamint sóval és csipetnyi porcukorral ízesítem. A hagymát megtisztítom és hajszálvékony karikákra vágom. Annyi forrásban lévõ vízbe dobom, amennyi éppen csak ellepi. A víz újraforrásától számított 3 perc múlva leszûröm és a forró hagymát belekeverem a mártásba. Ezután hozzáadom a nagyon éles késsel vékonyra karikázott virslit, majd jól összekeverem. Hagyom, hogy teljesen kihûljön. Befedve rakom be a hûtõszekrénybe, és legalább fél napig érlelem, de az sem baj, ha egy napig áll fogyasztás elõtt. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |