Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás-majonézes virslisaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 pár virsli, 2 nagy fej lila hagyma, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl (vagy kefir), 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 evõkanál kapribogyó levével együtt, ízlés szerint só és csipetnyi porcukor.

Elkészítés:
A virslit hideg vízbe teszem és forráspontig melegítem. Közben a majonézt simára keverem a tejföllel, hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd a borssal és a kapribogyó levével, a félbevágott kapriszemekkel, valamint sóval és csipetnyi porcukorral ízesítem. A hagymát megtisztítom és hajszálvékony karikákra vágom. Annyi forrásban lévõ vízbe dobom, amennyi éppen csak ellepi. A víz újraforrásától számított 3 perc múlva leszûröm és a forró hagymát belekeverem a mártásba. Ezután hozzáadom a nagyon éles késsel vékonyra karikázott virslit, majd jól összekeverem. Hagyom, hogy teljesen kihûljön. Befedve rakom be a hûtõszekrénybe, és legalább fél napig érlelem, de az sem baj, ha egy napig áll fogyasztás elõtt.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás virslisaláta » Virslisaláta ínyenceknek » Tartáros virslisaláta » Karikás virslisaláta
» Majonézes virslisaláta » Gombás virslisaláta » Kukoricás virslisaláta » Virslisaláta
» Virslisaláta U1 » Almás virslisaláta » Frankfurti virslisaláta » Póréhagymás virslisaláta
» Hagymás virslisaláta » Csirkesaláta 2 » Szalámisaláta » Bolgársaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.