| Hagymakrémleves sárgarépás hagymagombóccal, pirított dióval receptLevesek Hozzávalók: a leveshez: 70-80 dkg hagyma 3-4 sárgarépa 3 babérlevél 3 dl tej 1 liter húsleves só bors curry 3 evőkanál olaj a gombócokhoz: 5-6 kanál gríz 2-3 kanál liszt 2 gerezd fokhagyma petrezselyem zöld apróra vágva 2 tojás só bors 1,5 liter víz vegeta a tálaláshoz: 6-8 dió pucolva és pirítva Elkészítés: A sárgarépát egy egy nagy fej hagymát felaprózok. Az olajon mindkettőt puhára párolom, majd leszűrve félreteszem hűlni. Az olajat felöntöm a húslevessel, majd beleteszem a negyedekre vágott hagymát és a babérleveleket és főzni kezdem. A leszűrt párolt hagymát és sárgarépát megszórom a grízzel és a liszttel, ráöntöm a tojásokat, megsózom és borsozom, majd belereszelem a fokhagymákat és hozzáadom az apróra vágott petrezselyemzöldet. Egy félkemény masszát keverek, majd 10 percig pihentetem. 1,5 liter vizet felteszek a tűzre, belekeverek 1 evőkanál vegetát, majd ha forr, akkor beleszaggatom a gombócokat. A beleszaggatott gombócokat 10 percig kis lángon, fedő alatt főzöm, majd 15 percig pihentetem a tűzről levéve. Közben ha megfőlt a hagyma, kiveszem a babérleveleket és a fele levet leöntöm, de félreteszem. A fazékbna lévő főzővízbe öntöm a tejet és turmixszal simára keverem. Ha nem elég sűrű, akkor a félretett főzőléből még öntök vissza. A tűzre feltéve sózom és borsozom, majd curryt is adok hozzá. Összeforralom a gombócokkal és tálalom a pirított dióbéllel. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |