| Habkönnyű tojásos nokedli gazdagon, túróval, sajttal receptEgytálételek Hozzávalók: 10 + 10 db tojás 25 dkg túró 3-4 evőkanál gríz KB. 15 dkg liszt (amennyit felvesz, kicsit lehet keményebb a szokásos nokedlitészta állagánál) 10 dkg reszelt sajt só Elkészítés: 10 db egész tojást habverővel felverünk. Beletesszük a sót, a túrót, és tovább verjük a habverővel, amíg a túró szépen szétoszlik csómómentesen. Beletesszük a grízt, és tovább kavarjuk. Végül annyi lisztet, hogy kissé keményebb nokedlitészta legyen. Lobogó vízbe szaggatjuk. Könnyű vele bánni. Ha kifehéredett a nokedli picit a tűzről levett, letakart vízben hagyjuk, addig, amíg elkészítjük a tojásalapot. Pici forró olajra öntjük a felvert tojásokat. Én teljesen készresütöm, mielőtt rászedem a nokedlit. Így biztonságosabb. A nokedlit nem öblítjük ki, csak lecsorgatjuk. Összekeverjük a megsült tojásalappal, és a reszelt sajttal. Azonnal tálaljuk. Nagyon finom, és könnyebb, mint a hagyományosan készített étel. Tanácsok: Fejes, vagy jégsalátával az igazi. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: Gyöngyi59 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |