Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládékrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100 g étcsoki
2 evőkanál erős kávé
1 evőkanál porcukor
1 tojás sárgája
1/4 l tejszín

Elkészítés:
A csokit darabokra törjük, és gőz fölé helyezett edényben felolvasztjuk.
A kihült kávét jól elkeverjük a cukorral és a tojás sárgájával.A keveréket hozzáadjuk a csokihoz, és habverővel sűrü krémmé keverjük. Helyezzük a krémet hideg vízfürdöbe hogy hamar kihüljön, közben kevergessük. Verjük fel a tejszínhabot, keverjük össze a már lehült, de még lágy csokoládéval. Jól hűtsük le.
Tálalás előtt díszítsük reszelt csokival.

Tanácsok:
Tehetünk a tetejére tejszínhabot, esetleg barack, körte vagy ananász kompótot.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Lujza28


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládékrém 2 » Rumos csokoládékrém. » Tartalmas csokoládékrém » Konyakos csokoládékrém
» Tejszínes csokoládékrém » Habkönnyű csokoládékrém » Csokoládékrémes málnatorta » Kanonoklepény
» Marcipános alagút » Csokoládés gyümölcstorta » Kókuszos teasütemény » Joghurtos süti
» Kirándulók süteménye » Arab csók » Rántott zsemlék » Pávaszem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.