| Csokoládékrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: 100 g étcsoki 2 evőkanál erős kávé 1 evőkanál porcukor 1 tojás sárgája 1/4 l tejszín Elkészítés: A csokit darabokra törjük, és gőz fölé helyezett edényben felolvasztjuk. A kihült kávét jól elkeverjük a cukorral és a tojás sárgájával.A keveréket hozzáadjuk a csokihoz, és habverővel sűrü krémmé keverjük. Helyezzük a krémet hideg vízfürdöbe hogy hamar kihüljön, közben kevergessük. Verjük fel a tejszínhabot, keverjük össze a már lehült, de még lágy csokoládéval. Jól hűtsük le. Tálalás előtt díszítsük reszelt csokival. Tanácsok: Tehetünk a tetejére tejszínhabot, esetleg barack, körte vagy ananász kompótot. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Lujza28 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |