| Habarás nélküli gyümölcsleves (liszt és laktózérzékenyeknek) receptLevesek Hozzávalók: - 1 üveg bármilyen gyümölcsbefőtt (meggy, őszibarack, alma) - pár szem szegfűszeg - ízlés szerint fahéj - 2-3 szelet citrom - ízlés szerint mazsola (édesítésnek) - bármilyen lekvár (édesítésnek) - 1 banán - 2 db alma, de idény szerint, lehet körtével is - csipet só - ha cukor, akkor barna, vagy nyírfa cukor (ekkora mennyiségbe 1 csapott evőkanállal szoktam tenni) Elkészítés: - A teatojásban lévő szegfűszeggel alaplét készítek. Ehhez a léhez öntöm a gyümölcsbefőttet és felengedem kb. 1,5 l vízzel. - Beleteszem a fahéjt, a mazsolát, sót, cukrot és csak annyi ideig főzöm, hogy a mazsola megpuhuljon. - Közben a banánt az almákkal összeturmixolom és ezzel, valamint 1-2 evőkanál lekvárral besűrítem a levest. Hozzáadom a citromszeleteket és már kész is. Tanácsok: Érdemes előző nap elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek. Hűtve az igazi. Laktóz és lisztérzékeny vagyok, ezzel az elkészítési móddal viszont kiküszöbölöm a tejfölt, a lisztet. Senki meg nem mondja, hogy milyen turpissággal készült a leves. Ha Balázs fiam jön hozzán ebédre, mindig ezt "rendel". Elkészítési idő: 30 perc Szénhidráttartalom: alacsony gramm A receptet beküldte: GyöngyiTyúkanyó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |