Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös rakott palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg liszt, 6 dl tej, 3 tojás, 3 ek olaj, 30 dkg vegyes gyümölcs, ízlés szerint, 25 dkg mascarpone, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor
Az öntethez: 1 tasak, főzés nélkül készülő csokoládéöntet-por, 3 dl tej

Elkészítés:
A lisztet simára keverjük a tejjel, a tojással, az olajjal, egy csipet sóval, és kb. 15 percig állni, hagyjuk. A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk, és összekeverjük a cukor felével. Az öntethez a csokoládéöntet-port kikeverjük a hideg tejjel. A mascarponét a cukor másik felével, a vaníliás cukorral összedolgozzuk. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Az első palacsintát tálra tesszük, megkenjük a mascarponés töltelékkel, megszórjuk gyümölccsel, majd befedjük a következő palacsintával. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére palacsinta kerüljön. A tortaszerűen összerakott palacsintát leöntjük a csokoládéöntettel, és cikkekre vágva
kínáljuk.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott brokkoli másként » Spenótos palacsintacsiga » Virslis palacsinta » Rakott mustáros hús
» Vaníliás palacsinta » Rakott spárga » Gombás rakott burgonya » Gyümölcsös golyók
» Rakott husi (én így hívom) » Zsír nélküli rakott hús » Juhtúrós rakott burgonya » Gyümölcsös joghurtos torta
» Almás rakott csirkemell » Rakott csirkemell gazdagon » Hortobágyi palacsinta » Mákos rakott kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.