| Sztambul rózsája receptSütemények, édességek Hozzávalók: TÉSZTA: 60 dkg liszt 15 dkg margarin 30 dkg porcukor 1 tojás 2 evőkanál tejföl 1 tasak sütőpor késhegynyi szodabikabona tej TÖLTELEKHEZ: 10 dkg margarin 25 dkg porcukor 20 dkg darált mák 20 dkg liszt 1 tasak sütőpor 2 dl tej 1 citrom reszelt héja mazsola KRÉM: 1 l tej 3 vaniliás puding 25 dkg margarin 3 vaniliás cukor 20 dkg porcukor MÁZHOZ: 2 ek kakaó 2 ek cukor kevés viz 3 dkg margarin kokusz reszelék. Elkészítés: A tészta hozzávaloit összedolgozzuk annyi tejjel hogy jol nyujthato tesztat kapjunk. Amikor kész öt egyforma részre osztjuk. Ebből kettő tepszi nagyságura nyujtunk külön-külön megsütjük, és félre teszük. A maradék 3 lapot kinyujtjuk és az alabbi töltelekkel meg kenjük. A margarint porcukorral habosra keverjük. Bele teszük a darált mákot , hozzá adjuk a lisztet , a sütöport a tejet a citrom reszelt héját és izlés szerint mazsolát jol összedolgozzuk . Mután a lapokat megkenjük feltekerjük mint a bejglit. A tepsiben egymás mellé rakjuk a 3 tekercset, egyszerre sütjük , hogy összenöjönek. Amig sül elkészitjük a krémet. A tejböl és a pudingbol krémet fözünk hülni hagyuk. A margarint a vaniliás cukrot és a porcukrot jol összekeverjük és utána a pudingal összekeverjük. Az egyik tészta lap felét megkenjük a krém felével ráhelyezzük a 3 tésztát. Rásimitjuk a megmaradt krémet utána ráteszük a másik lapot. Csokimázzal vonjuk be , kakaóport cukorral és kevés vizel elkeverjük , és lassú tüzön kevergetve sűrűre fözük , mikor kész bele dobjuk a margarint és a tészta tetejére rásimitjuk. A mikor a máz kemény kokusz reszeleket szorunk rá. A receptet beküldte: katalin19 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |