Tutireceptek.hu fejléc

Almás túrótorta (Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 és fél ek cukor
1 ek méz
50 g vaj vagy sütőmargarin
1 citrom héja
2 közepes méretű alma
500 g túró
100 ml víz
2 tk zselatin

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, tetszés szerinti formájú, kb. 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy vastag falú serpenyőben a vajat vagy sütőmargarint a mézzel megolvasztjuk, belehelyezzük az almaszeleteket és néhány percig pároljuk az almát. Óvatosan kivesszük a már megpuhult almaszeleteket. A zselatint 100 ml langyos vízbe szórjuk, állandó keverés mellett felforraljuk, majd félretesszük hűlni. A túrót egy nagy tálba helyezzük, villával jól összetörjük, belereszeljük a citrom héját és hozzákeverjük a cukrot. Ha kihűlt már, a zselatint is hozzáadjuk a túróhoz. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát fóliával kibélelünk, úgy, hogy a végén maradjon mit visszahajtani a torta tetejére. A forma aljában egy rétegben elrendezzük az almaszeleteket, erre öntjük az ízesített túrót. Végül a fóliát ráhajtjuk és mehet is a hűtőbe 10-12 órára. Tálalás előtt a tortaformából kiborítjuk és a fóliát eltávolítjuk róla.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás csirkecombok » Kekszes-almás sütemény » Fordított almás » Almás pecsenye
» Flambírozott almáslepény » Almás puffancsok » Sajtos túrótorta » Almás süti Csöpitől
» Almás répasaláta » Krémsajtos almasaláta » Gesztenyés almás lepény » Almas sertesjava
» Almaszósz csirkehússal » Almás csirke fasírt » Almás, joghurtos muffin » Almás-túrós finomság


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.