| Gyümölcshajók receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 dkg datolya 5 dkg kandírozott ananász 4-4 dkg mazsola és korinthoszi mazsola 4 dkg felaprított, pirított mandula 2 ek rum 2 ek liszt 19 dkg puha vaj 19 dkg cukor 3 tojás 3 tojássárgája 19 dkg liszt 10 dkg tortabevonó csokoládé (Decor) 2-3 ek krokantmorzsa (pirított, kandírozott mandula) a formákhoz vaj Elkészítés: Vágjuk apró kockákra a datolyát, valamint az ananászt, tegyük a rumba a megmosott mazsolával meg a felaprított manduláva, és letakarva hagyjuk állni 2 óra hosszat. A 2 ek lisztet keverjük a gyümölcsmasszához. A sütőt melegítsük elő 180°c-ra. A vajat kavarjuk habosra a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, a tojássárgá- ját, valamint az átszitált lisztet, végezetül pedig a gyümölcsmasszát. Töltsük a tésztát a formák pereméig, és alulról a második sínen 15 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. Olvasszuk fel vízfürdőben a csokoládémázat. Vonjuk be vele a hajók tetejét, és a krokkanttal díszítsük. Tanácsok: Ne melegítsd túl a sütőt, mert szétpukkanhatnak a hajóid! Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 255 kcal A receptet beküldte: kiruka010 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |