| Nutellás tejbegrízes piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: 6 tojás 6 ek liszt 6 ek cukor fél csomag sütőpor Krémhez: 2 dl tej 9-10 ek búzadara 15 dkg margarin 10 dkg porcukor darált háztartási keksz (2-3 ek) Továbbá: Nutella csokiöntet kakaópor Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük. Amíg a piskóta sül, a 2dl tejet és a búzadarát sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a tejbegrízzel. (Nekem egy kicsit híg lett, így raktam hozzá egy kis darált háztartási kekszet, de ha több búzadarát használunk, ezt el is hagyhatjuk.) A kihűlt piskótát megkenjük nutellával, majd elsimítjuk rajta a tejbegrízt. Csokiöntettel és kakaóporral díszítjük. Kalóriatartalom: 315 k kcal Szénhidráttartalom: 35 g gramm Zsírtartalom: 16 g gramm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |