| Gyros 2. receptHúsételek Hozzávalók: Húshoz: 60 dkg színhús (bármilyen) görög fűszerkeverék 2-3 evőkanál olaj a sütéshez só Pitához: 40 dkg liszt 20 g élesztő 1 teáskanál cukor (2 g) 1 teáskanál só (3 g) 2 dl langyos víz Saláta: 1 nagy paradicsom 1 kígyóuborka 1 fej lilahagyma szóba jöhet még retek Mártás: 2 dl joghurt görög saláta fűszerkeverék chilikeverék Elkészítés: Hús: A húst szeletekre, majd kb. 1 x 1 centis csíkokra vágom, sózom, és megszórom a görög fűszerkeverékkel. Kb. negyed órai érést követően egy nagy serpenyőben 2-3 evőkanálnyi olajat forrósítok és megpirítom rajta a húscsíkokat. Pita: Az élesztőt feloldjuk 2 dl meleg vízben, majd összegyúrjuk a liszttel, a cukorral és sóval. 20-30 percen át kelni hagyjuk. A tésztát átgyúrjuk, majd négy kis pita formát (kb. 20 cm-es) nyújtunk belőle. A lepényeket lisztezett tepsibe tesszük. A tésztát még kb. 20 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben (220 fok/ 4. fokozaton) 20-25 percig sütjük. Saláta: A hozzávalókat megmossuk, megpuccoljuk, majd kockákra, a hagymát szeletekre vágjuk. Mártás: A joghurthoz ízlés szerint kb. 1 teáskanál görög saláta fűszerkeveréket adunk, chilikeveréket kb. ugyanennyit, és elkavarjuk. A mártást tálaláskor a saláta tetejére öntjük ízlés szerinti mennyiségben. Tanácsok: a joghurtot könnyű elkészíteni ha a boltba megvásárolt porként keverjük.Legismertebb a kapros mártás,ezenkívűl ízlés szerint lehet válogatni a fokhagymás natúr és zöldfűszeres ízek közül.Otthon a legismertebb köret hozzá a hasábburgonya.Fogyókúrázóknak köret nélkül megfelelő étel. A receptet beküldte: Viky Valens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |