| Gyros pita tk. liszből receptLevesek Hozzávalók: Gyros pita tk. liszből: Hozzávalók: 4 bögre tk. liszt 1 csomag szárított élesztő 1 1/4 bögre meleg víz 1/2 ek. só Elkészítés: Elkészítés: 1. 2 bögre lisztet összekeverjük a sóval, az élesztővel és hozzáadjuk a vizet 2. a maradék lisztet folyamatosan adagoljuk, hogy a tészta szépen összeálljon, ne ragadjon, gyúrható legyen (nem is biztos, hogy kell az összes liszt) 3. szétszedjük a tésztát egyforma nagyságú golyókra. én 5 felé szedtem, hogy szép nagy piták legyenek. 4. kinyújtjuk a golyókat kb fél cm vastaggá, és rátesszük sütőpapírral kibélelt tepsire, amin hagyjuk kelni fél óráig. elég, ha épp nem érnek össze, mert széltében nem növekszenek. 5. amíg kelnek, begyújtjuk a sütőt, h jó forró legyen, mert 250 fokosra fel kell melegíteni. 6. mielőtt betesszük a sütőbe, meg kell fordítani a körlapokat, meg úgy fog tudni felpúposodni. 7. betesszük a sütőbe, és a nagyon forró sütőben 5-6 percig sütjük. ezalatt szépen felpúposodnak, akkor jó. 8. kivesszük, és lehet is megtölteni, majd enni. 9. ami nem fogy el, azt érdemes zacskóba tenni, hogy ne száradjon ki. A receptet beküldte: wendy74 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |