Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres uborkasaláta pirított szezámmaggal recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
80 dkg kígyóuborka
2 lilahagyma
2 kis pohár kefir
gyömbér kb. 2-3 cm
2 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál olívaolaj
szezámmag
só, bors

Elkészítés:
8A kefireket tálkába borítjuk, majd megtisztítjuk és belereszeljük a gyömbért, hozzáadjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, jól elkeverjük.
Az uborkát és a lilahagymát felkockázzuk, és alaposan beleforgatjuk az öntetbe.
Jól lehűtjük, tálaláskor szárazon pirított szezámmaggal meghintjük.

Tanácsok:
Üdítő, önálló salátaként is megállja a helyét.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbéres hagymatea » Almás-gyömbéres csirkemell » Gyömbéres-lencsés egytál » Gyömbéres banánturmix
» Uborkasaláta télire » Gyömbéres húsgolyók » Anna pirított mája » Pirított kenyér tojással
» Pirított puliszka-galuskák » Gyömbéres paradicsomkoktél » Gyömbéres sárgabarackdzsem » Krumplitócsni szezámmaggal
» Uborkasaláta rizstésztával » Gyömbéres körtés turmix » Ropogós gyömbéres hering » Gyömbéres puncs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.