| Gyömbéres uborkasaláta pirított szezámmaggal receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 80 dkg kígyóuborka 2 lilahagyma 2 kis pohár kefir gyömbér kb. 2-3 cm 2 teáskanál kristálycukor 2 evőkanál olívaolaj szezámmag só, bors Elkészítés: 8A kefireket tálkába borítjuk, majd megtisztítjuk és belereszeljük a gyömbért, hozzáadjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, jól elkeverjük. Az uborkát és a lilahagymát felkockázzuk, és alaposan beleforgatjuk az öntetbe. Jól lehűtjük, tálaláskor szárazon pirított szezámmaggal meghintjük. Tanácsok: Üdítő, önálló salátaként is megállja a helyét. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |