| Gyömbéres sárgarépa-krémleves egyszerűen receptLevesek Hozzávalók: 8 szál sárgarépa 3 evőkanál olívaolaj só 1 db gyömbér (2 cm) 2 gerezd fokhagyma 1 fej hagyma 3 ág kakukkfű + a díszítéshez 1 evőkanál napraforgóolaj 1,5 l zöldségleves-alaplé bors Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral leterítünk egy tepsit. 2. A meghámozott, megmosott sárgarépákat kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Tálban összekeverjük az olívaolajjal és némi sóval, majd egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt. Közben félidőben átforgatjuk. 3. A megtisztított gyömbért, fokhagymát és hagymát apróra kockázzuk, a leöblített kakukkfű levélkéit lecsipkedjük. A fazékban felhevített napraforgóolajon a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a kakukkfüvet kevergetve pirítjuk 2-3 percig. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát és 5-7 percig főzzük. 4. Végül a levest botmixerrel pürésítjük a fazékban, és megsózzuk, megborsozzuk. Kakukkfűvel megszórva kínáljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |