| Gyömbéres meggyes kosárkák citrom sorbet jégkrémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A díszítéshez: Carte d'Or Citrom Sorbet jégkrém 1 doboz A meggy töltelékhez: meggy 0.8 kg cukor 12 dkg víz 2 dl narancs lereszelt héja 1 db őrölt gyömbér 1 teáskanál keményítő 4 dkg A tésztához liszt 30 dkg Rama Vajas Íz 20 dkg porcukor 10 dkg tojás 1 db vanillin cukor 1 csomag só 1 csipetnyi sütőpor 0.5 csomag kosárka alakú sütőforma 10 db Elkészítés: A tészta hozzávalóit (a tojás kivételével) egy nagyobb tálban elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk. A tésztát hűtőben 1 órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, és a teáskanálnyi korongokat szaggatunk ki belőle, amikkel a margarinnal kikent, kilisztezett kosárka formákat kibéleljük. A kosárkákat a 180°C fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. A meggyet egy lábasban 1 dl vízzel, a cukorral és a fűszerekkel majd alacsony lángon felfőzzük. Egy másik tálban a maradék 1 dl vízzel elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a meggyes tölteléket, végül még melegen a linzerkosárkákba halmozzuk. Ha a kosárkák kihűltek, tálaljuk őket Carte d'Or Citrom Sorbet jégkrémmel. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |