| Gyömbéres baracklekvár fenyőmaggal receptHozzávalók: Hozzávalók kis adaghoz: # 1 kg sárgabarack # 50 dkg kristálycukor # 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér # 5 dkg fenyőmag Elkészítés: Elkészítés: 1. A fenyőmagot teflon serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. 2. A friss gyömbért meghámozzuk, gyufaszál vékonyságúra felvágjuk. 3. A sárgabarackból (bármilyen, megszokott módon) lekvárt készítünk, de úgy, hogy rögtön az elején beletesszük a felaprított, friss gyömbért is. 4. Mielőtt üvegekbe töltenénk a kész lekvárt, elkeverjük benne a kihűlt, pirított fenyőmagokat. Tanácsok: Megjegyzés: Azért írtam egy adag gyümölcshöz fél adag kristálycukrot, mivel általában én így készítem a lekvárokat. Természetesen bárki, bárhogyan készítheti, a saját, megszokott stílusában. Nagyon különleges ízű, finom lekvár, ami azonban a fenyőmag miatt nem áll el túl sokáig. (Na nem mintha eddig általában lett volna szegénynek ideje elállni... :D) Tartósítószert ne tegyünk bele - ha lehet, inkább fogyasszuk el az őszi napokon. A receptet beküldte: angels88 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |