Tutireceptek.hu fejléc

Grízsmarni recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20 dkg búzadara
18 dkg liszt
1/2 l tej
10 dkg mazsola
fél citrom héja
5 dkg zsír vagy olaj
4 db tojás
10 dkg kristálycukor
ízlés szerint: porcukor és lekvár

Elkészítés:
A darát, lisztet, tejet, sót, 5 dkg kristálycukrot, mazsolát, citromhéjat habverővel összekeverjük és legalább 1-2 órán át állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a maradék cukorral felverjük, majd előbb a tojássárgákat keverjük a masszához, majd azután óvatosan a tojásfehérjét is. A zsiradékot egy lábasban felforrósítjuk és beleöntjük a masszát. Megvárjuk, amíg a massza alja aranybarnára sül, majd folyamatosan kevergetve addig sütjük, amíg morzsákra esik szét. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.


A receptet beküldte: morris07


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tengerész spagetti » Lasagne házi sugoval » Az én kenyerem » Feher martas tesztara
» Forgácsfánk vagy csörögefánk » Gyors sós falatok » Bécsi gőzmetélt » Töltött krumplis fánk
» Hamis sonkás rakott tészta » Leveles tészta kosárka » Csirkemellel töltött lángos » Mindentbele tészta
» Fűszeres tésztás csirke » Burgonyalepény » Paleos kenyér » Habos rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.