| Grízsmarni receptTésztafélék Hozzávalók: 20 dkg búzadara 18 dkg liszt 1/2 l tej 10 dkg mazsola fél citrom héja 5 dkg zsír vagy olaj 4 db tojás 10 dkg kristálycukor ízlés szerint: porcukor és lekvár Elkészítés: A darát, lisztet, tejet, sót, 5 dkg kristálycukrot, mazsolát, citromhéjat habverővel összekeverjük és legalább 1-2 órán át állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a maradék cukorral felverjük, majd előbb a tojássárgákat keverjük a masszához, majd azután óvatosan a tojásfehérjét is. A zsiradékot egy lábasban felforrósítjuk és beleöntjük a masszát. Megvárjuk, amíg a massza alja aranybarnára sül, majd folyamatosan kevergetve addig sütjük, amíg morzsákra esik szét. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk. A receptet beküldte: morris07 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |